Mastercard увеличава лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН

Международната картова организация Mastercard завиши лимтита за безконтактно плащане на ПОС в България, без верификация посредством ПИН код от картодържателя, от 25 лв. на 50 лв. В резултат на тази промяна клиентите на Интернешънъл Асет Банк АД, които притежават дебитна карта Debit Mastercard Contactless, кредитна карта Mastercard Standard Contactless или Mastercard Gold Contactless, както и Debit Mastercard Business Contactless и Mastercard Business Contactless ще могат да се възползват от удобството по-лесно и бързо да се разплатят за своите най-масови покупки. В допълнение ще се повиши и сигурността на трансакциите, тъй като авторизациите ще се извършват в реално време.

Безконтактните плащания се приемат все по-масово по цял свят в магазини, ресторанти за бързо хранене, хотели, аптеки, вендинг устройства, таксита, средства на масовия транспорт, културно-исторически обекти и други. По данни на картовите организации, в България най-често се плаща безконтактно в супермаркети (77%), търговски вериги (68%), бензиностанции (41%) и ресторанти / кафенета (21%), при среден размер на трансакцията от 58 лв. Този вид разплащания са напълно сигурни, защото картата никога не напуска ръката на клиента, а криптирането, уникално при всяка покупка, защитава данните и намалява риска от неправомерни операции.

При нужда от повече информация относно продуктите, услугите и актуалните промоционални предложения на Интернешънъл Асет Банк АД, всички желаещи могат също така да се обадят и на националния телефон 0800 12 422 (безплатно от цялата страна за абонати на фиксираната мрежа на Виваком) или на телефон *2422, както и да посетят интернет страницата www.iabank.bg.