Интернешънъл Асет Банк АД използва бисквитки с цел да направи работата в интернет страницата си по-функционална и ефективна. Научете повече за това тук.

Съгласен
Интернешънъл Асет Банк АД е част от европейската седмица за превенция и осведоменост за заплахите от кибер престъпления с финансов характер

Интернешънъл Асет Банк АД е част от европейската седмица за превенция и осведоменост за заплахите от кибер престъпления с финансов характер

За трета поредна година Интернешънъл Асет Банк АД подкрепя стартиращата на 04.12.2018 г. европейска информационна кампания European Money Mule Action Week /EMMA 4/. Кампанията е организирана от Европейския център за борба с киберпрестъпленията към Европол /EC3 – EUROPOL/ и координационният орган на ЕС за съдебно сътрудничество - Евроджъст, а партньор е Европейската банкова федерация.

 

Интернешънъл Асет Банк АД е една от банките, които подкрепят усилията на полицията и прокуратурата и съдейства по всякакъв начин за ограничаването на измамни практики, включително като за пореден път участва в информационната кампания и публикува информационни материали на уебсайта на Банката.

 

Финансово „муле“ е лице, което прехвърля незаконно придобити финансови средства между различни банкови сметки, често в различни държави, като за тази дейност получава комисионна. Според статистика на Европол, в 95% от случаите „финансовите мулета“ се използват за усвояване на неправомерно трансферирани финансови средства, придобити от предходна киберпрестъпна дейност. Често средствата са предназначени за финансиране на други криминални дейности и изпиране на пари.

 

Как да се предпазим и какво трябва да направим в случай, че получим имейл със съмнително съдържание, в което се искат детайли за нас, например, банковата ни сметка, и имаме съмнения, че някой се опитва да ни въвлече в незаконна дейност – вижте в информационните брошури, които разкриват детайли относно механизмите на действие на финансовите „мулета“.

 

Не давайте банковите си сметки на непознати хора!

 

За какво да внимаваме

 

Финансовите мулета са престъпници

 

Незнанието не е извинение

 

Прането на пари е престъпление